Мер Чернівців назвав причини низького рейтингу міста – МБ

Причиною потрапляння Чернівців на останні позиції рейтингу комфортності українських міст є політично-інформаційна війна, яка триває протягом останніх 10 років.

Так прокоментував кореспонденту molbuk.ua результати п’ятого муніципального опитування соціологічної групи “Рейтинг” міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

Зокрема, він сказав, що Чернівці можна і треба рятувати тільки одним шляхом – “спільною і важкою працею”.

“Насправді дуже важливо подивитися й проаналізувати дослідження перших чотирьох муніципальних досліджень, які проводились “Рейтингом”. Там насправді ситуація по деяких позиціях не була набагато кращою. Наприклад, тоді людей турбували дороги – 80% чернівчан вважали їх поганими, або жахливими. Зараз збільшилась кількість людей, які вважають, що вони жахливі. Але це ті ж 80%, навіть більше. І так по всіх показниках”, – сказав Каспрук.

“Наприклад, дуже незадоволені чернівчани освітленням вулиць. Якщо не брати проблеми периферійних вулиць, то я не можу сказати, що місто не освітлене. Цей рейтинг – це опитування людей про їхні відчуття. Тут є багато суб’єктивізмів. Наприклад, вони кажуть, що в нас висока корупція. В той же час на запитання, чи давали ви особисто хабарі, лише три відсотки відповідають “так”. Тож результати цього дослідження – це наслідок тієї політично-інформаційної війни, яка триває у місті упродовж останніх десяти років”, – вважає міський голова.

Окрім того, мер прокоментував дослідження, згідно з яким лише три відсотки опитаних “цілком схвалюють” діяльність Каспрука, а 23% обрали варіант відповіді “швидше схвалюю”.

“От я подивився, наприклад, свої рейтинги. Сайти, які мене не люблять, уже написали, що “Каспрука підтримують три відсотки населення”. Так у 2015 році, коли були вибори, мене так само підтримували чотири відсотки. У 2018 році – один або два відсотки. То, виходить, нині ситуація покращилась? Те, що зранку до ночі по радіо, по телеканалах, по деяких сайтах та в соцмережах розказують, що в нас все погано-погано-погано, впливає на людей. Вони за ці роки починають в це вірити. У нас мало позитивних емоцій, мало реакції на якісь правильні та хороші речі”, – додав О. Каспрук.

Він сказав, що Чернівці, як і більшість українських міст, мають багато проблем. Але, за словами Каспрука, в них немає такої гострої політичної ситуації, як у Чернівецькій міськраді.

“Щоб далеко не ходити, візьмем за приклад взірець – місто Вінницю, в якому вже 10 років влада консолідовано працює без чвар. І вони зробили все для комфортного життя мешканців. І більшість українських міст зробили все те, чого нам не дали зробити. Якщо міста оцінюють по якості громадського транспорту, то подивіться, що було зроблено в цих містах, де кращий громадський транспорт. Там закуплені комунальні автобуси, там закуплено багато нових тролейбусів, там перевізників поставили “на місце”. А у нас з цього нічого не відбувається. У нас вже в перевізників нема автобусів. Бо ми граємось в якийсь популізм. Як змінити все це? Треба багатьом людям думати про те, як знову полюбити своє місто. І коли будуть позитивні емоції та настрій, тоді можна буде змінювати разом і спільними зусиллями”, – сказав міський голова Чернівців.

Реклама

Коментарі:

  • Чернівцям до Вінниці далеко. Там все комфортно і міський транспорт працює ідеально на відмінну від Чернівців. Єдине , що Вінниця не має такої чудової архітектури, як Чернівці. Чернівцям ще довго рости до Вінниці. Хотя у 80-ті роки Вінниця відставала по комфортності від Чернівців. Бував в ті роки і тепер , можу порівняти.

  • А! Теперь я все понял, почему в городе все плохо – потому что у нас настроение плохое! Цитата достойна попасть в историю…

Залишити коментар