125 тисяч жителів ОРДЛО отримали громадянство РФ — МВС Росії

125 тисяч осіб, що проживають на тимчасово окупованих Росією територіях Донецької та Луганської областей, отримали громадянство РФ.

Про це повідомив голова російського МВС Володимир Колокольцев, передає прес-служба органу.

«Всього з квітня поточного року в пункти прийому документів Ростовської області надійшло понад 160 тисяч заяв, а щодо 125 тисяч осіб вже прийняті рішення про прийняття до громадянства», – заявив він.

Раніше президент України Володимир Зеленський назвав «неправильною» позицію українців, які отримали російський паспорт, живуть на території України і при цьому вважають її «територією РФ».

«Є ті, хто за Росію. Ті, хто за Росію, можуть виїхати, Росія зараз роздає нелегальні російські паспорти. Кожна людина має право вибирати, де вона хоче жити», – заявляв він.

Нагадаємо, в липні президент Росії Володимир Путін збільшив число громадян України, які можуть отримати громадянство РФ у спрощеному порядку.

До цього Путін підписав указ, що дозволяє жителям псевдореспублік «ДНР» і «ЛНР» отримати російські паспорти в спрощеному порядку.

У відповідь Україна звернулася до Ради безпеки ООН. Офіційний Київ вважає, що цей зухвалий крок суперечить схваленим Радою Безпеки Мінським домовленостям.

14 червня в Ростовській області почалася видача російських паспортів жителям Донбасу.

Реклама

Залишити коментар