В МВС розповіли, як можна відновити втрачене посвідчення водія онлайн

МВС представить сервіс, за допомогою якого можна буде замовити або відновити втрачене посвідчення водія онлайн.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров під час презентації веб-сервісів, повідомляє пресслужба МВС України.

«Не потрібно буде нікуди ходити, все це можна буде зробити або з персонального комп’ютера, або зі смартфона. Це дійсно той сервіс, який показує зміни у взаємодії держави і громадянина», ‑ сказав Сергій Гончаров.

Заступник міністра повідомив, що для того, аби замовити чи відновити посвідчення водія вам потрібно буде зробити декілька кліків на будь-якому гаджеті.

«Наприклад, ви втратили документи. Що потрібно зробити? Потрібно мати електронний засіб ідентифікації вас, як громадянина, який може бути співставленний з інформацією в реєстрах. Ви заходите в електронний кабінет водія, зазначаєте, що ви тратили посвідчення, надаєте скан-копію медичної довідки про те, що у вас немає протипоказань. Потім обираєте, де вам буде зручно забрати посвідчення водія, сплачуєте 201 гривню бланка і вам приходе повідомлення про те, що можете забрати його в будь-який зручний час», ‑ сказав він.

Нагадаємо, нещодавно Сергій Гончаров пояснив як працюватимуть нові сервіси МВС: коли запрацює електронне посвідчення водія, і які переваги у віртуальних номерних знаків.

 

Реклама

Залишити коментар