Журналісту Муравицькому помʼякшили запобіжний захід. Його звинувачують у держзраді

Корольовський районний суд Житомира дозволив підозрюваному в державній зраді журналісту Василю Муравицькому нічний домашній арешт замість цілодобового. Про це повідомляє Укрінформ.

Прокурор наполягав на зміні запобіжного заходу на тримання під вартою з можливістю внесення грошової застави у розмірі 570 тисяч гривень. Проте адвокат Світлана Новицька заявила клопотання про незастосування жодного запобіжного заходу до підсудного.

Домашній арешт в нічний час буде проходити з 22:00 до 06:00. Запобіжний захід буде діяти до 27 січня 2020 року.

У чому підозрюють Муравицького?

2 серпня 2017 року суд заарештував житомирського журналіста Василя Муравицького, якого звинувачують за кількома статтями КК. Зокрема, за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності), ч. 1 ст. 258- 3 (участь у діяльності терористичної організації) ККУ.

За даними СБУ, Муравицький, за вказівкою російських кураторів, «готував і поширював антиукраїнські матеріали». Підготовлені статті публікувалися на шести інтернет-сайтах, які адміністрували з РФ і тимчасово окупованих територій України.

Під цілодобовим домашнім арештом Муравицький перебував з червня 2018 року. До цього він був під вартою.

Реклама

Залишити коментар