Збірна України дізналась суперників на Євро-2020

У Бухаресті відбулося жеребкування фінальної стадії чемпіонату Європи з футболу 2020 року, де своїх суперників дізналась національна збірна України.

Жеребкування Євро-2020 відрізнялось від попередніх тим, що визначилися ще не всі учасники турніру, тому зокрема Україна знає поки двох з трьох своїх суперників у групі C.

Перший суперник українців — команда Нідерландів — був відомий ще до жеребкування. Під час церемонії 30 листопада підопічні Шевченка дізналися, що також зіграють проти збірної Австрії.

Останній учасник групи C визначиться у плей-офф раунді, команди у якому визначилися за допомогою результатів у Лізі націй.

В одну групу з Україною потрапить найкраща команда з дивізіону D Ліги націй (найслабший дивізіон), а саме хтось з чотирьох збірних — Грузія, Македонія, Косово або Білорусь.

Таким чином, у групі C зіграють:

  • Нідерланди;
  • Україна;
  • Австрія;
  • Переможець плей-офф між збірними Грузії, Македонії, Косово та Білорусі.

Решта груп виглядають наступним чином.

Така система відбору на Євро реалізується вперше: кваліфікаційний раунд визначив 20 з 24 учасників турніру, а останні 4 путівки дають другий шанс тим, хто не пройшов відбір, потрапити на Євро через Лігу націй.

Нагадаємо, збірна України пройшла відбірковий етап на Євро-2020 без поразок і посіла перше місце у своїй групі, зокрема обійшовши чинного чемпіона Європи, збірну Португалії.

Чемпіонат Європи 2020 року відбудеться в 12 містах у 11 країнах на всьому континенті. Такий формат турніру обрали з нагоди 60-річного ювілею Євро. Матчі турніру пройдуть з 12 червня до 12 липня 2020-го.

Зазначимо, що в першому в історії розіграші Ліги націй (сезон 18/19) Україна також виграла свою групу й вийшла до найсильнішого дивізіону турніру — А.

Реклама

Залишити коментар