Завод дочки колишнього депутата Чернівецької міськради постачає обладнання на оборонні підприємства РФ

Насосний завод на Сумщині, який належить родині колишнього міністра оборони України Павла Лебедєва, постачає обладнання на оборонні підприємства Росії.

Про це повідомляється у розслідуванні програми “Схеми: корупція в деталях”, передає molbuk.ua.

Зазначається, що Свеський насосний завод є частиною промислово-інвестиційної групи Aurum Group, а його засновницею є донька Павла Лебедєва Альона Лебедєва.

Згідно з даними державних закупівель Росії, Свеський насосний завод, починаючи з 2015 року експортував своїм офіційним дилерам у Росії обладнання на суму майже 200 млн рублів, яке потім постачали на федеральні порохові заводи.

Кінцевими споживачами продукції Свеського насосного заводу виявилися Казанський державний пороховий завод, Тамбовський пороховий завод та Пермський пороховий завод, які виробляють складові для таких систем озброєння, як Град і Смерч.

У прес-службі Aurum Group на запит журналістів Схем відповіли, що група не може контролювати чи впливати, куди постачається продукція заводу через їхніх офіційних російських дилерів.

Павло Лебедєв обіймав пост міністра оборони України до лютого 2014 року. вслід за Януковичем він втік з України і оселився в анексованому Криму.

Генеральна прокуратура України оголосила в розшук Павла Лебедєва за підозрою в сприянні правоохоронцям під час розгону Євромайдану.

Як відомо, Павло Лебедєв у 1994-2000 роках був депутатом Чернівецької міської ради, головою бюджетної комісії та головою комісії з приватизації/

Реклама

Залишити коментар