У Чернівцях скажена лисиця покусала собаку: оголошено карантин

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

29 листопада 2019 року відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернівецькій міській раді щодо підтвердження захворювання на сказ лисиці, яка мала контакт з домашньою собакою мешканців вулиці В.Стефаника. Фахівці провели розслідування по факту сказу лисиці, яка покусала домашню собаку віком 2,5 місяці.

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія вирішила накласти карантинні обмеження на приватне господарство на вул. Стефаника м.Чернівці та оголосити територію вул. Стефаника загрозливою зоною в радіусі 100 м. щодо захворювання на сказ з 29 листопада 2019 року.

Розроблено та затверджено комплексний план заходів по боротьбі та профілактиці сказу в приватному господарстві. Проводяться ветеринарно-санітарні заходи з метою ліквідації вогнища сказу в приватному господарстві та загрозливій зоні. В неблагополучному місці, де було виявлено труп лисиці, а також на території приватного господарства проведено вимушену дезінфекцію. В загрозливій зоні проводиться клінічне обстеження та щеплення тварин сприйнятливих до сказу.

Реклама

Залишити коментар