Захист ексберкутівців вважає, що вони мали право стріляти на Майдані — адвокатка Закревська

Адвокатка родин Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська заявила, що захист колишніх співробітників «Беркуту», яких підозрюють у розстрілах учасників Революції Гідності 20 лютого 2014 року, стверджує, що співробітники мали право стріляти.

«У суді по розстрілу 20 лютого прослизає позиція обвинувачених: вони мали право стріляти», — сказала вона в інтерв’ю «Укрінформу».

За словами Закревської, йдеться про 5 представників так званої «чорної роти Беркуту».

«Захист подає ситуацію так, що вони мали право стріляти й це святе право міліції, нині — поліції. Вони вважають людей, які ігнорують смертельну небезпеку, тих, хто йде і збирає поранених, — ненормальними, наркоманами, бойовиками. Вони явно воювали, були на одному боці, протестувальники — на іншому боці. Їхня філософія: вони мали перемогти та мали право мстити», — зазначила адвокатка.

На думку Закревської, про каяття серед ексберкутівців не йдеться.

«Коли давав свідчення контрснайпер, він давав оцінку по відео. Він каже, що навіть якщо вони вважали, що хтось серед натовпу зі зброєю і являє собою загрозу, то потенційно це може бути точкова стрілянина. Але навіть точкова стрілянина в такій ситуації більше шкодить, ніж запобігає. Тобто стріляти не можна!», — сказала Євгенія Закревська.

20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в Києві розстріляли 48 учасників Революції Гідності. Серед загиблих було і 4 правоохоронці.

У злочинах на Майдані підозрюють 26 представників так званої «чорної роти» Беркуту. Серед них на лаві підсудних опинилися п’ятеро, іншим вдалося втекти у Росію.

21 листопада адвокатка родин загиблих на Майдані Євгенія Закревська оголосила, що починає голодування, поки поправку для продовження розслідування справ Майдану не ухвалить Верховна Рада. У коментарі hromadske Закревська повідомила, що буде голодувати, поки справи Майдану не будуть розслідувати.

Раніше Закревська казала, що якщо не перевести слідчих, справи Майдану «передадуть у пустоту», попри те, що у ДБР вже створили новий підрозділ для розслідування справ Майдану.

Реклама

Залишити коментар