Путильщина і Вижниччина хочуть об’єднатися у Карпатський округ – ЗМІ

Громадські ради при Вижницькій та Путильській районних державних адіністраціях написали спільне звернення до голови Чернівецької ОДА, президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України щодо адміністративного поділу Чернівецької області.

Як повідомили у Вижницькій РДА, на засіданні 20 листопада представники громадськості районів виступили за те, щоб об’єднати Вижниччину і Путильщину у спільний Карпатський округ, пише molbuk.ua.

Як ідеться в тексті звернення, “пропозиції Мінрегіону з приводу віднесення території та насленення Путильського і Вижницького районів до Західного округу з центром у місті Сторожинець або ж у місті Вижниця неприйнятні для населення обох районів”.

“Присутні на зустрічі жителі Путильського району одностайно вирішили, що наполягатимуть на залишенні Путильського району як окремої адміністративно-територіальної одиниці, оскільки мають на це законне право як високогірний район.

Представники Вижницького району віднеслися з повагою до позиції жителів Путильського району. Однак у випадку поділу територій на округи без врахування думки жителів Путильщини – вирішили підтримати пропозицію та керуючись наведеними законодавчими актами, усвідомлюючи важливість моменту, відповідальність за правильність вибору, обмеженість у часі, об’єднують зусилля, щоб спільно виступити в інтересах громад Вижницького та Путильського районів. Наші зусилля спрямовуються на захист прав та законних інтересів місцевого населення вказаних територій, зважаючи на багатомодельність та можливість трансформації складу і конфігурації об’єднаних районів так званого Західного округу Чернівецької області і вимагають утворення Карпатського (Черемошського) округу – шляхом об’єднання Вижницького та Путильського районів з центром у м. Вижниця. У зв’язку з чим вважаємо найбільш прийнятною для нас модель №2, яка передбачає об’єднання Путильського та Вижницького районів в один округ і найбільш оптимально враховує специфіку гірських та високогірних територій та критерії Методики формування субрегіонального рівня. Дана модель розроблена Департамент регіонального розвитку Чернівецької ОДА та була представлена на засіданні обласної міжвідомчої групи”, – йдеться у зверненні.

Реклама

Залишити коментар