До створення найбільшого мурала України долучився художник з Хотина

Провідні телеканали розповіли, що у Запоріжжі створили найбільший в Україні мурал на промисловому об’єкті. Але не всі краяни знають, що над цим проєктом працював наш земляк Володимир Пастушак разом із ще з двома художниками-монументалістами Людмилою Кирилюк і Владиславом Пучинським, інформують “Хотинські вісті” у Facebook.

Велетенську картину, площею 890 квадратних метрів, створювали протягом місяця і назвали «Місто майбутнього», повідомив місцевий запорізький сайт 061.ua.

«Це найбільший в Україні мурал, намальований на промисловому об’єкті. Думаємо, буде рекорд України. Площа точно не стандартна. Раніше малювали на плоских поверхнях, а тут об’ємна – новий виклик», – сказав організатор проекту Максим Кравчук.

Художники спочатку планували вкластися в два тижні, але через складні погодні умови роботи розтягнулися майже на місяць. На створення муралу витратили понад 200 кг фарби. Подавати заявку до національного реєстру рекордів України планують у грудні, написав сайт 061.ua.

ЯСКРАВІ ФАРБИ ПРОТИ СІРОЇ БУДЕННОСТІ

Митці говорять, що хотіли б, аби подібні картини з’явились і на інших промислових об’єктах України. Мовляв, тоді б сірості у житті стало менше.

Як працювали над рекордним муралом розповів Володимир Пастушак:

– Спочатку розробили ескіз на папері, потім його відцифрували, зробили візуалізацію та вносили правки. Тоді приступили до технічного виконання. Поспішали, щоб встигнути до холодів, бо за несприятливих погодних умов фарба погано наноситься. Це нелегко, оскільки конструкція не лише висока, а й округла, до деяких зон було дуже важко добратися. Тоді зі страховкою доводилося виходити із підвісної платформи («люльки» підйомної машини), щоб розмалювати важкодоступні місця. Приємно, що все вдалося, і що люди, які працюватимуть у тому промисловому кар’єрі, зможуть трохи відволіктися від сірості та буденності.

Також Володимиру Пастушаку нещодавно випала ще одна нагода випробувати свої сили у нестандартній роботі – він створив ЗD-малюнок для зйомок реклами нового тарифу від одного з мобільних операторів країни.

«Це був великий досвід праці у надшвидкому режимі. Цікаво було спостерігати і за самим процесом зйомки. А особливо приємним стало знайомство з відомим українським музикантом Дмитром Шуровим, солістом гурту «Pianoboy», автором музики до багатьох фільмів, зокрема «Слуга народу». Його композиція «Я можу все» – це хіт!», – поділився враженнями Володимир.

Фото – 061.ua

Реклама

Залишити коментар