Закінчилися гроші: борг із виплати лікарняних вже становить більше одного млрд грн

В Україні заборгованість з оплати листків тимчасової непрацездатності для працівників становить більше одного млрд грн.
Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook, передає Кореспондент.
“Виплати не проводяться у зв’язку з тим, що заплановані на поточний рік стабілізаційні кошти Фонду закінчилися”, – написала вона.

Денісова також закликала голову правління Фонду соціального страхування Володимира Саєнка і міністра соціальної політики України Юлію Соколовську “негайно внести зміни до бюджету Фонду”.
Омбудсмен також звернулася до глави уряду Олексія Гончарука з проханням “невідкладно вжити заходів щодо стабілізації фінансового стану Фонду соціального страхування України”.
Пізніше Кабінет Міністрів прийняв рішення для розблокування виплати лікарняних. Про це в Telegram повідомив нардеп від Європейської солідарності Олексій Гончаренко. За його словами, на засіданні уряду прийнято рішення, яке дозволить Фонду соцстраху виплачувати гроші за листками тимчасової непрацездатності. Крім того, прем’єр-міністр Олексій Гончарук пообіцяв провести службову перевірку і анонсував зміну керівництва Фонду.
Як повідомляє урядовий портал, Кабмін направив додаткові 1,4 млрд гривень на виплату лікарняних, допомоги по вагітності та пологах, а також виплати на поховання.
Реклама

Залишити коментар