Депутати міськради Чернівців звернулась до Верховної Ради з проханням обмежити використання пластикових пакетів

Депутати Чернівецької міської ради ухвалили рішення щодо обмеження використання одноразових пластикових пакетів на території міста Чернівців,, повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

Зокрема, суб’єктам  господарювання у сфері торгівлі та послуг міста Чернівці рекомендовано пропонувати покупцям альтернативу використанню одноразових поліетиленових пакетів – біологічні полімерні чи паперові пакети, багаторазові торбини тощо.

Департаменту розвитку міської ради доручено здійснити ряд заходів рекомендаційного характеру щодо стимулювання переходу до використання екологічних матеріалів у комерційній діяльності суб’єктів господарювання: створити альтернативу безкоштовним одноразовим поліетиленовим пакетам для складання та зберігання продуктів харчування на паперові пакунки, біорозкладні пакети тощо, замінити використання одноразових поліетиленових рукавичок на застосування кулінарних щипців у точках роздрібної торгівлі, регулярно проводити просвітницьку роботу щодо шкідливого впливу та забруднення навколишнього середовища від поліетилену та пластику серед підприємців міста, а також започаткувати проведення просвітницького заходу «День без поліетилену в місті Чернівці».

Управлінню освіти міської ради доручено організовувати інформаційно-просвітницьку роботу у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах щодо негативного впливу на довкілля від використання одноразових поліетиленових пакувальних матеріалів та переваг використання багаторазової тари.

Фінансування заходів щодо організації та проведення інформаційно-просвітницької роботи з питань обмеження використання пластикових пакетів здійснюватиметься за рахунок коштів міського Фонду охорони навколишнього природного середовища.

Депутати Чернівецької міської ради направили звернення до Верховної Ради України з проханням вирішити питання заборони та використання поліетиленових пакетів на законодавчому рівні.

Реклама

Залишити коментар