Сонячна черепиця миколаївського інженера отримала нагороду UNIDO

Сонячна черепиця, спроєктована миколаївським інженером Павлом Рєкою, отримала нагороду від UNIDO – установи Організації Об’єднаних Націй (ООН), яка спеціалізується на просуванні міжнародного промислового співробітництва.

Про це повідомили на сторінці кампанії Solar Service у Facebook.

«Першу в Україні вітчизняну сонячну черепицю, спроєктовану миколаївським інженером Павлом Рєкою, відзначили на конкурсі в UNIDO (установі Організації Об’єднаних Націй, яка спеціалізується на просуванні міжнародного промислового співробітництва). Всього на конкурс свої стартапи представили понад 40 компаній з усієї України. Всі вони пройшли суворий відбір від досвідчених суддів конкурсу. Нагороди отримали кращі — в їх числі і унікальна сонячна черепиця від River Solar», – йдеться у повідомленні.

Підсумки роботи з українськими компаніями організації UNIDO і GCIP (Глобальна інноваційна програма Cleantech) підбили на міжнародному форумі Innovation Market 2019, який відбувся в Києві у вівторок, 19 листопада.

Студент миколаївського Чорноморського національного університету ім. Петра Могили Павло Рєка розробив унікальну черепицю, яка є елементом сонячної електростанції.

Це була, у тому числі, тема його дипломної роботи. Винахідник отримав ступінь бакалавра, зараз працює у фірмі, що займається встановленням сонячних панелей.

Реклама

Коментарі:

  • Якщо в Україні є талановити люди які мають творчі задумки творити якісь нові технічні пристрої або впроваджувати в життя нові технології виробництва, научно технологічних процесів, або унікальних стартапів треба на рівні правительства України допомргати цім талановитим людям, робити для них гранти і по всій територіі України робити конкурси на науково-технічні просторі нового виробництва, це допоможе Україні підняти свій рейтінг і тоді багато інвестицій в економіку України прийдуть з різних найкращих краін світу з високим розвитком наукових технологій .

    Я можу на цю тему і на багато інших писати статті в вашу газету, тому можете на мій ємаіл зробити заказ
    З увагою до всіх чітачів
    Журналист Ilon Antonus

    https://m.facebook.com/ilon.antonus.3

  • А сколько стоит 50-100метров такого материала? Есть уже в продаже, как с доставкой?

  • Я не згоден з тим, що держава має підтримувати винахідників. Більшість хайпових “геніальних” українських винаходів, це якась дичина або нікому не потрібна, або реально не працююча, або плагіат. Викортовувати гроші платників податків щоб їх просувати? Заради чого? Заради престижу держави? Як у нас неефективно транжирить держава? У такому випадку через цю схему і будуть відмивати державні кошти, як то вже є з безліччу усіляких інститутів які роками нічого нового не дають. Я не чув щоб у якісь країні таке було.
    Гарну ідею куплять інвестори. Єдине чим держава може допомогти, то захист авторських прав на винахід. Можливо давати льготні кредити на патентування

  • Скільки коштує один квадратний метр?

Залишити коментар