Індекс громадянств світу: Україна піднялася на 5 позицій

З 2016 року Україна додала 30 позицій в Індексі громадянств, що стало одним із найбільших стрибків за його історію.

В Індексі громадянств світу QNI, представленого компанією Henley & Partners 20 листопада, Україна з оцінкою 38,2% зайняла 75-е місце. Про таке повідомляє “НВ Бізнес“.

Отже, з 2016 року Україна додала 30 позицій в Індексі громадянств, що стало одним із найбільших стрибків за його історію.

Основна причина такого прогресу – це отримання безвізового доступу до країн Шенгенської зони в 2017 році.

Перше місце кілька років поспіль займає громадянство Франції. Країна набрала 83,5%. Із невеликим відставанням за нею йдуть Німеччина і Нідерланди.

Довідка. Індекс QNI (Quality of Nationality Index) аналізує масив статистичних даних для надання об’єктивної картини про можливості та обмеження кожного громадянства. Індекс розглядає як внутрішні чинники (масштаб економіки, розвиток людського потенціалу, громадський порядок і стабільність), так і зовнішні (безвізовий доступ для тимчасових поїздок і можливість безвізового проживання і роботи в інших країнах), що впливають на якісні показники того чи іншого громадянства.

Комбінація даних ООН, Світового банку, Міжнародної асоціації повітряного транспорту дала можливість виміряти якість громадянств, що дозволяє ранжувати їх за шкалою від 0 до 100%, вказують укладачі індексу.

Реклама

Залишити коментар