В Чернівецькій області реформують військкомати

В Чернівецькій області тривають заходи щодо поетапного переходу військових комісаріатів у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Про це повідомляє пресслужба Чернівецького облвійськкомату.

Структура органів місцевого військового управління, яка замінить радянську систему, відповідатиме стандартам НАТО та спрямована підвищити ефективність роботи з військовозобов’язаними, резервістами і ветеранами в системі надання послуг з їх соціального і правового захисту.

ТЦК та СП діятимуть за двома основними напрямками – оборонному та соціальному. Оборонна робота полягатиме в комплектуванні особовим складом Збройних сил України, організації та введенні територіальної оборони, соціальна – в наданні соціальної, юридичної підтримки військовослужбовцям, військовим пенсіонерам, тим хто перебуває в резерві, ветеранам війни та їх сім’ям.

Реформовані військкомати нагадуватимуть центри надання адміністративних послуг: в них буде ресепшн та місця прийому людей профільними фахівцями.

Переформування військових комісаріатів у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки планується завершити до 30 грудня 2019 року як в області, так і по всій Україні.

Реклама

Залишити коментар