Panama Papers 2: хакери отримали доступ до рекордного обсягу даних офшорного Cayman National Bank

Хакери зламали офшорний Cayman National Bank та отримали доступ до даних і рахунків 3800 компаній. Обсяг витоку можна порівняти з “панамським архівом”.

Хакери зламали офшорний Cayman National Bank на острові Мен, йдеться на сайті банку.

У банку не називають масштаб витоку, але за даними сайту UnicornRiot, обсяг викрадених даних можна порівняти з “панамським архівом”. Йдеться про доступ до даних і рахунків близько 3800 компаній, фондів і фізосіб.

Із вкрадених даних, близько 780 клієнтських рахунків зареєстровані на острові Мен, 272 на Кіпрі, 153 в Великобританії, 107 на Кайманових островах, 51 на Британських Віргінських островах, 12 на Сейшельських островах, 11 в США, по сім в Белізі та Ірландії, і невелика кількість з інших офшорних юрисдикцій.

Про злом 17 листопада повідомив сайт Motherboard, відповідальність за злом взяв хакер Фінеас Фішер. Він назвав злом банку політично мотивованим і закликав усіх боротися з “нерівністю і капіталізмом”.

Нагадаємо, у квітні 2016 року стався витік даних з Панамського архіву. Серед фігурантів офшорного скандалу тоді опинилися 12 чинних та колишніх світових лідерів, більше 120 бізнесменів і 29 найбагатших людей зі списку Forbes.

Реклама

Залишити коментар