Міністр освіти заявила, що в Україні забагато вчителів

Голова міністерства освіти Анна Новосад заявила, що в Україні більше вчителів, ніж потрібно.

Про це вона сказала в ефірі одного з вітчизяних телеканалів, пише ресурс Bykvu.

“У нас дійсно є проблема, що кількість вчителів більше, ніж потрібно для того контингенту учнів, який є зараз. Безумовно, це річ дуже непопулярна, але тим вчителям, які працюють в школах в селі і учнів, яких возитимуть в опорні школи, їм потрібно буде додатково підвищувати кваліфікацію і перекваліфікуватися”, – сказала Новосад.

Вона також розповіла про впровадження опорних шкіл.

“В Україні є дуже багато маленьких шкіл, особливо в сільській місцевості, які, як правило, надають не високу якість освіти, і якщо ми будемо зберігати таку ситуацію, то ми і далі будемо обмежувати наших дітей в їхньому праві на якісну освіту. Власне ми хочемо допомогти регіонам через інструмент створення опорних шкіл – це школи, які є якісними, то яких є підвезення, дати їм можливість цю якість освіти у сільській місцевості підвищити”.

“Тому ми спрямуємо кошти для облаштування опорних шкіл, подекуди це буде будівництво або з нуля, або завершення, тих об’єктів, які вже є на стадії будівництва, але також паралельно будемо підтримувати не лише великі школи”, – зазначила міністр.

Вона також нагадала, що в цьому році відбудеться пілотний проект сертифікації педагогічних працівників. Реєстрація на сертифікацію є добровільною і її зможуть пройти тисяча вчителів початкових класів.

Новосад зазначила, що в бюджеті-2020 закладено підвищення на 20% зарплати для вчителів, які успішно пройдуть таку сертифікацію.

Реклама

  • В мене внук вчиться у 1 класі. В класі 35 дітей. Зробіть уже не 35, а 70 щоб було. Зайвих вчителів буде у двічі більше!

Залишити коментар