Порошенко терміново повернувся з Туреччини після повідомлення про підозру ДБР

П’ятий президент України Петро Порошенко перервав візит до Туреччини і негайно повернувся в Україну, аби продемонструвати, що не визнає і не боїться висунутих проти нього ДБР звинувачень.

Про це він заявив у коментарі журналістам, який транслювали наживо на сторінці ексглави держави у Facebook.

“Я перебував з візитом у Турецькій Республіці і вимушений був скасувати декілька зустрічей і негайно повернутися в Україну. Повернутися, щоб продемонструвати, що вони нікого не залякають, щоб чітко наголосити, що це справа.., з якої абсолютно кури сміються”, – сказав Порошенко.

Він висловив здивування тим, що його, як п’ятого президента України, звинувачують у захопленні державної влади, і припустив, що ініціатори справ проти нього, можливо, мають на увазі часи Януковича, “і пан Труба разом з паном Портновим вирішили позахищати Януковича”.

У цьому контексті Порошенко наголосив, що був обраний у результаті всенародних виборів, визнаних зразковими, а попри те, що протягом президентства йому доводилося вирішувати надскладні питання, він “жодного разу в жодній краплинці” не порушував українське законодавство.

Стосовно того, хто зацікавлений у порушенні справ проти нього, експрезидент зауважив, що, на його переконання, директор ДБР Роман Труба є лише виконавцем, а замовником є колишня команда Януковича, “яка дуже часто з’являється зараз не тільки у своїх Telegram-каналах, а й в органах влади”.

“Але важливо знайти і замовників, і організаторів цієї провокації, мета якої – залякати нашу команду, зупинити нашу боротьбу за європейське і євроатлантичне майбутнє України. Я хочу наголосити: нічого у вас не вийде”, – резюмував Порошенко.

Державне бюро розслідувань направило до Генпрокуратури проєкт повідомлення про підозру п’ятому президенту Петру Порошенку.

Проєкт повідомлення про підозру Петру Порошенку, яку Державне бюро розслідувань направило до ГПУ, в пресслужбі п’ятого Президента України вважають російським замовленням на заподіяння шкоди його репутації.

Реклама

Залишити коментар