На Сторожинеччині п’яний водій пропонував поліціянтам хабар

Правоохоронці відмовилися від грошей та задокументували неправомірні дії. Тепер, окрім адміністративної відповідальності, порушникові загрожує ще й кримінальна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Патрулюючи територію обслуговування в селі Старі Бросківці екіпаж групи швидкого реагування Сторожинецького відділу поліції зупинив 45-річного водія автомобіля «Volkswagen» за порушення Правил дорожнього руху. Поліцейські помітили, що кермувальник має явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Правоохоронці запропонували водієві пройти перевірку на стан сп’яніння за допомогою приладу «Drager». Однак, чоловік вирішив уникнути відповідальності та запропонував працівникам поліції грошові кошти у сумі 100 євро.

Поліцейські відмовилися від грошей і попередили чоловіка про неприпустимість протиправної поведінки та передбачену законодавством кримінальну відповідальність. Порушник проігнорував попередження поліцейських та поклав кошти на переднє сидіння службового автомобіля.

Про спробу підкупу правоохоронці повідомили керівництво та викликали слідчо-оперативну групу Сторожинецького відділення поліції для документування злочину.

На порушника складено адміністративний протокол за статтею 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За фактом підкупу слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар