У Польщі пообіцяли не блокувати вступ України в ЄС та НАТО, попри розбіжності в історичній політиці

Співголова Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС, ексглава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польща не блокуватиме шлях України в НАТО або ЄС через розбіжності в історії.

Про це він сказав в інтерв’ю Європейської правді.

“Така можливість з нашого боку повністю виключається. Не бачу жодної імовірності того, що Польща раптом стане блокувати шлях України до НАТО, чи до ЄС”, – сказав він.

Ващиковський зазначив, що Польща ніколи не використовувала інструменти блокування проти України.

“Навіть маючи складні історичні відносини з Україною, ми не робили ваш європейський курс заручником історичного діалогу”, – сказав він.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив про готовність розблокувати дозвіл на ексгумацію загиблих поляків в Україні.

Українсько-польські історичні відносини загострилися в квітні 2017 року, коли польські націоналісти за підтримки місцевої влади знищили поблизу Перемишля пам’ятник воїнам УПА.

У відповідь український Інститут національної пам’яті призупинив процес легалізації польських меморіальних об’єктів на території України з вимогою об’єктивного розслідування фактів знищення українських місць пам’яті в Польщі за період з 2014 по 2017 рр. через відсутність реакції Варшави.

Реклама

Залишити коментар