Суд зняв арешт з коштів голови облради Івана Мунтяна

Суд скасував арешт 2000 доларів, які детективи вилучили в будинку голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна у справі про можливе одержання неправомірної вигоди.

Таке рішення 6 листопада ухвалила апеляційна палата Вищого антикорупційного суду за результатами розгляду скарги адвоката, повідомляє аналітичний портал “Слово і Діло”.

Як відомо, НАБУ підозрює Мунтяна в отриманні хабаря в розмірі 180 тисяч доларів за за передачу в довгострокову оренду цілісного майнового комплексу Чернівецького обласного комунального підприємства “Бальнеологічний санаторій “Брусниця”.

16 жовтня детективи НАБУ провели низку обшуків у Чернівцях, у тому числі у Чернівецькій облраді. Один з обшуків проходив у будинку голови облради Мунтяна, на якому вилучили 2000 доларів; дві банківські картки на його ім’я; чорнові записи; телефон Nokia; документи з друкованим та рукописним текстом, що стосуються передачі в оренду санаторію “Брусниця”, а також документи на розроблення проектів землеустрою і мобільний телефон iPhone. Вказане було визнано речовими доказами і детектив просив суд накласти на майно арешт. Суд клопотання задовольнив.

Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат Мунтяна подав скаргу. Вивчивши її, судді задовольнили апеляцію частково. Так, колегія зняла арешт з 2000 доларів голови Чернівецької облради. Наразі причини такого рішення невідомі.

Реклама

Залишити коментар