Українські військові випробували патрульні катери Island, які передали США

Військово-морські сили Збройних сил України 9 листопада в Одесі провели ходові випробування патрульних катерів Island «Слов’янськ» та «Старобільськ». Це були перші випробування після тривалого транспортування на борту вантажного судна Ocean Freedom.

Про це повідомляє пресцентр командування ВМС ЗСУ у Facebook.

«Усі заходи, щодо підготовки й прийому катерів, підготовки екіпажів та підготовки до виходу в море виконано в повному обсязі. На прикладі підготовки екіпажів катерів типу Island ми будемо готувати весь корабельний склад, щоб максимально наблизитися до стандартів НАТО і брати участь у всіх спільних з Альянсом завданнях», — зазначив керівник національного флоту адмірал Ігор Воронченко.

Він додав, що наступним етапом стане озброєння катерів.

Після завершення низки випробувань, патрульні катери «Слов’янськ» та «Старобільськ» включать до складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України, де під командуванням українських екіпажів катери розпочнуть чергування із забезпечення морської безпеки у водах Чорного та Азовського морів.


Нагадаємо, два патрульні катери класу Island, які Військово-морським силам України передали США, прибули в Одесу 21 жовтня.

Реклама

Залишити коментар