У Великій Британії пройшла секретна операцію із захисту телефонів депутатів від російських хакерів — ЗМІ

Контррозвідка Великої Британії MI5 провела секретну операцію по захисту телефонів депутатів Палати громад від атак російських хакерів, повідомляє The Mirror з посиланням на власні джерела.

Як пише видання, деякі телефонні номери політиків зазнали кібератак.

На час операції депутатам заборонили користуватися особистими телефонами та комп’ютерами, а також рекомендували не піднімати на засіданнях питання про зломи.

За словами одного з парламентаріїв, йому повідомили, що було здійснено   «узгоджену спроба злому моїх банківських рахунків з боку іншої держави».

У Великій Британії очікують публікацію доповіді, в якій розглядається втручання Росії в британську політику, включаючи фінансування Консервативної партії та вплив на результати референдуму щодо Brexit 2016 року.

Прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона звинувачують у затягуванні публікації доповіді. Спочатку комітет з розвідки і безпеки парламенту мав оприлюднити звіт 4 листопада, проте публікацію відклали до проведення парламентських виборів, запланованих на 12 грудня.

За даними Sunday Times, у доповідь про незаконну російську участь у політиці Великої Британії включені дев’ять російських бізнесменів.

Реклама

Залишити коментар