Джерела у Офісі президента назвали дату зустрічі у “нормандському форматі”, – “Дзеркало тижня”

Джерело у Офісі президента стверджує, що зустріч лідерів України, Німеччини, Франції та Росії може відбутися 24 або 26 листопада.

Про це повідомляє “Дзеркало тижня”.

Як повідомив співрозмовник видання, якщо така зустріч в ці дати не відбудеться, то до кінця року лідери вже не зможуть зібратися, і тоді навряд чи слід сподіватися, що зустріч “четвірки” взагалі відбудеться коли-небудь.

Як очікується, на зустрічі мають бути обговорені питання виконання Мінських угод, “формула Штайнмаєра”, “особливий статус Донбасу”, український контроль над кордоном з РФ, місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Наприкінці жовтня глава МЗС України Вадим Пристайко висловив надію на зустріч лідерів “нормандської четвірки” в листопаді. Він також уточнив, що була попередня дата проведення зустрічі лідерів “нормандської четвірки”, але не всі на неї погодилися.

Контактна група з питань України на засіданні 1 жовтня в Мінську погодила розведення військ в районі двох населених пунктів на сході України – Золотого та Петрівського, що було однією з умов проведення саміту “нормандської четвірки”. 8 листопада посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявила, що іноземні дипломати, відвідавши ділянки розведення в Золотому і Петрівському, переконалися, що Україна виконала свої зобов’язання необхідні для зустрічі в “нормандському форматі”.

Реклама

Залишити коментар