У РФ звільнили полковника-розвідника, який провалив в Україні спецоперацію з вербування людей

СБУ викрила низку агентів, які працювали на 316 розвідувальний центр ГУ ГШ ЗС РФ. За провали в оперативно-службовій діяльності його начальника, капітана 1 рангу Петра Каменщикова, звільнили з посади.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Капітан 1-го рангу відповідає званню полковника в сухопутних військах і авіації.

Зазначається, що співробітники розвідувального центру брали участь в анексії Криму та спеціалізуються на розвідувально-підривній діяльності проти України.

СБУ встановила, що Каменщиков очолював цей підрозділ з 2012 року та організував системне вербування українських громадян, які збирали розвідувальну інформації, а також входили до агентурно-бойових груп для підготовки і проведення диверсій в Україні.

Українська контррозвідка з 2014 року затримує та притягує до відповідальності агентів іноземної військової розвідки. Наприклад, під час останнього обміну “35 на 35”, який відбувся 7 вересня 2019 року, до РФ передали чотирьох викритих контррозвідкою та засуджених за державну зраду “агентів”.

“Каменщикова, незважаючи на значний авторитет і позитивні рекомендації керівництва, за очевидний провал звільнили із займаної посади”, – повідомила контррозвідка СБУ.

Реклама

Залишити коментар