Трамп відчував ненависть до України у перші дні президентства – WP

Однією з тем, про яку говорять свідки у справі про імпічмент президента США Дональда Трампа, є “непримиренна ненависть” Трампа до України на початку його перебування на посаді.

Про це пише The Washington Post.

“З моменту початку розслідування в справі про імпічмент місяць тому до теперішнього часу дюжина свідків давала свідчення перед законодавцями в Палаті представників за закритими дверима. Однією з тем, яка проходить через майже всі їхні доповіді, є непримиренна ненависть Трампа до України, яка стосується його найраніших днів у Білому домі”, – пише видання.

Як наголошується у статті, троє з головних радників президента Трампа зустрілися з ним в Овальному кабінеті в травні, вирішивши переконати його в тому, що новий український лідер є союзником, який заслуговує підтримки США.

За словами нинішніх і колишніх посадовців США, знайомих з тим, що відбувалося на зустрічі, тільки-но вони почали робити такі кроки, Трамп обрушувався на них. “За словами чиновників, на думку Трампа, все керівництво України вступило в змову з демократами, щоб підірвати його президентську кампанію 2016 року”, – пише видання.

“Вони намагалися зняти мене”, – сказав Трамп.

Як зазначається, міністр енергетики Рік Перрі, старший член групи радників, запевнив Трампа в тому, що новий український президент відрізняється від інших.

“Але чим сильніше вони в Овальному кабінеті тиснули, тим більше Трамп опирався”, – зазначає видання.

“Вони жахливі, корумповані люди”, – сказав їм Трамп.

“Ми ніколи не могли цього зрозуміти”, – сказав колишній високопоставлений чиновник Білого дому про погляди Трампа на Україну, також зазначивши, що багато що з цього випливає з президентських поглядів на теорії змови. “Були звинувачення в тому, що вони якимось чином працювали з кампанією Клінтон. Були звинувачення, що вони завдавали йому шкоди. Він просто ненавидів Україну”, – цитує видання джерело.

“Зрештою, більшість американських посадовців погодилися з тим, що гнів Трампа щодо України, як і багато його образ, був пов’язаний з виборами 2016 року і його відчуттям того, що Україна несе відповідальність за принизливе падіння Пола Манафорта, колишнього голови виборчої кампанії Трампа. Вони прийшли до висновку, що ненависть Трампа була вкоріненою, ірраціональною і, можливо, незворотною”, – сказано у статті.

Реклама

Залишити коментар