На Сторожинеччині сталася сутичка між вірянами

1 листопада, в селах Стара Жадова та Михальча Сторожинецького району представники різних релігійних громад вирішували питання подальшого користування культовими спорудами.

Співробітники Сторожинецького відділу поліції забезпечували правопорядок і безпеку вірян, повідомили у відділі комунікації нацполіції області.

Зокрема, у селі Стара Жадова представники різних релігійних громад домовилися провести перемовини й вирішити спірне питання. Віряни покинули територію церкви. Для забезпечення порядку поблизу культової споруди чергує група реагування патрульної поліції.

У Михальчі для забезпечення правопорядку було залучено додаткові сили. Всі події фіксувала група документування. Правоохоронці відмежували представників різних релігійних громад. Поліцейські групи превентивної комунікації постійно співпрацювали з громадянами. Присутнім роз’яснено відповідальність за порушення публічного порядку.


Водночас, журналістка Галина Єреміца опублікувала відео, на якому група людей намагалася проникнути у церкву під час служби та розпилила сльозогінний газ.

За словами журналістки, священики ПЦУ та віряни Храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ села Михальча проводили вечірнє богослужіння. О 21.30 група прихильників Московського патріархату спробувала зірвати службу за допомогою сльозогінного газу.

Реклама

Залишити коментар