США допомагатимуть Україні у зупинці будівництва “Північного потоку-2”, – Держдеп

Перешкоджання у будівництві газопроводу є першочерговим завданням для США

Перший заступник держсекретаря США Джон Салліван повідомив, що США будуть допомагати Україні із зупинкою будівництва газопроводу “Північний потік-2”. Про це він заявив на слуханнях у комітеті з закордонних справ Сенату Конгресу США.

За його словами, перешкоджання будівництву газопроводу є першочерговим завданням для США.

“Нашим першочерговим завданням є протидія “Північному потоку-2″. Це будівництво являє собою формування Росією залежності для здійснення контролю (над країнами ЄС, які експортують газ з РФ, -ред). Завершення будівництва цього другого трубопроводу забезпечить (Росії-ред.) величезний важіль тиску”, – сказав Салліван.

Він також додав, що влада США у зв’язку з цим хоче допомогти Україні, у тому числі шляхом можливої “зупинки (будівництва) “Північного потоку-2″, щоб газ продовжив надходити в Європу через Україну”.

Нагадаємо, раніше уряд Данії дав дозвіл на будівництво газопроводу на данському континентальному шельфі. У “Нафтогазі” заявили, що принципова позиція Данії затримувала проект, але “геополітичну зброю неможливо зупинити інструментами, які регулюють виключно торгові відносини”. Тепер українська сторона планує зосередитися на санкціях проти Росії.

Реклама

Залишити коментар