Президент Чехії визнав Крим російським

Організація “Къырым бирлиги”, лояльна до Кремля, негайно використовувала свою участь в урочистому прийомі.

Президент Чехії Мілош Земан під час урочистого прийому в Празькому граді заявив про те, що Крим є частиною Російської Федерації. Про це повідомляє Denik N.

Як повідомляється, під час прийому Земан поспілкувався з представниками кримськотатарської маргінальної організації “Къырым бирлиги”, яка лояльна до Кремля.

Видання відзначає, що організація відіграє важливу роль в пропагандистських ЗМІ Росії та висловлює підтримку Москві на противагу меджлісу кримськотатарського народу. У той же час вона не визнана в Європейському союзі.

“ЄС і його лідери ніколи не зустрічалися з цими псевдопредставниками кримських татар і не мали відносин з ними. Для Євросоюзу законними представниками є представники меджлісу і ряду інших кримських організацій, які зараз діють або представлені в Україні”, – заявив колишній прес-аташе представництва ЄС в Україні Давид Стулік.

Організація негайно використовувала свою участь в урочистому прийомі у президента Чехії.

“Президент Чехії Мілош Земан – європейський політик, який визнав Республіку Крим частиною Російської Федерації. Чеська Республіка – дружнє до нашій країні держава. “Къырым бирлиги” дуже цінує, що наша діяльність була помічена на міжнародному рівні. Ми дякуємо за щорічні запрошення на День народження Чеської Республіки”, – йдеться в повідомленні організації Facebook, додані також фотографії з заходу.

Реклама

Залишити коментар