Провокував міжетнічні конфлікти: у Полтаві СБУ затримала інтернет-агітатора

Співробітники Служби безпеки України затримали в Полтаві інтернет-агітатора, який за завданням російських спецслужб провокував в інтернеті міжетнічні конфлікти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр СБУ.

Як повідомляється, зловмисник адміністрував в забороненій на території України соцмережі 5 сторінок, в яких розміщував матеріали радикального характеру, спрямовані на молодь.

“Він розміщував на сторінках матеріали із закликами до молоді приєднуватися до радикальних формувань. Гроші за контент зловмисник отримував із РФ від адміністраторів шовіністичних угруповань, які контролюються спецслужбами країни-агресора. Учасники груп повинні були провокувати міжетнічні конфлікти через силові провокації представників національних меншин”. – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) і ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Інтернет-агітатора затримали в його квартирі. За матеріалами СБУ, рішенням суду він визнаний винним у скоєнні злочину.

Реклама

Залишити коментар