Упродовж трьох тижнів буковинці здали до поліції майже 130 одиниць незареєстрованої зброї

Проведення місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів і спеціальних засобів спрямоване на вилучення з незаконного обігу вогнепальної та холодної зброї, а також боєприпасів, які можуть бути використані у злочинній діяльності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Загалом, від початку жовтня цього року буковинці передали до відділів і відділень поліції Чернівецької області 128 одиниць вогнепальної та холодної зброї, 41 спецзасіб, 6 гранат, 16 снарядів і понад пів тисячі набоїв.

Більше половини зданої зброї – 63 одиниці – перебували в незаконному обігу.

Найчастіше громадяни добровільно здають мисливські рушниці, газові пістолети і холодну зброю. Зокрема, до поліції передано 105 мисливських рушниць. Серед них 92 гладкоствольні, ще 13 – нарізні. Також здано 18 одиниць холодної зброї та 28 газових пістолетів.

Нагадуємо, що незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами є кримінальним правопорушенням. Для порушників чинним законодавством передбачена відповідальність до семи років позбавлення волі.

У той же час, передавши до поліції нелегальну зброю, боєприпаси та вибухівку, особа звільняється від кримінальної відповідальності.

Реклама

Залишити коментар