Поліція попередила потрапляння наркотичних засобів на «чорний ринок» на понад 10 мільйонів гривень

При це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

З травня по жовтень поточного року в Чернівецької області працівники поліції проводили оперативно-профілактичні заходи під умовною назво «МАК». Вони спрямовані на недопущення незаконного посіву та вирощування нарковмісних рослин снодійного маку та конопель.

Загалом, підрозділами поліції за час проведення профілактичної операції обстежено біля 9 тисяч присадибних ділянок та сільськогосподарських підприємств. Під час зазначених заходів, правоохоронці виявили 67 фактів незаконного посіву нарковмісних рослин.
З незаконного обігу вилучено майже 17 тисяч нарковмісних рослин снодійного маку та конопель, які правопорушники могли використати для виготовлення особливо небезпечних наркотичних засобів.
Підрозділи поліції Буковини за допомогою засобів аеро-розвідки виявили 4 факти незаконного вирощування нарковмісних рослин у великих обсягах. Так в Новоселицькому районі виявлено рекордну для Чернівецької області кількість наркотичних рослин, а саме понад 9 тисяч кущів конопель.
За вказаними фактами відомості негайно вносилися до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.
По 38 кримінальним провадженням винним особам вже оголошено про підозру та матеріали направлені до суду.
Реклама

Залишити коментар