У Чернівцях суд ухвалилв вирок чоловікові, який отруїв собаку на очах у дітей

У Чернівцях суд дав один рік умовного ув’язнення чоловіку, який на очах у дітей вбив сусідського собаку.

Як повідомляє molbuk.ua, відповідний вирок Шевченківського районного суду Чернівців сьогодні на засіданні зачитала суддя.

Житель Чернівців, який застрелив собаку, під час слухання справи розкаявся у вчиненому злочині. За його словами, убивство тварини було скоєне на підгрунті стресу, який виник у нього внаслідок того, що в дитинстві його покусали собаки.

За його словами, це вбивство сталося 19 січня 2019 року приблизно о 15.00 після того, як він повернувся зі служби Божої у церкві.

“Я нагадав, як мене колись собака покусав, мене тато не міг відірвати від собаки. У мене навіть шрам залишився. І я якось на емоціях нагадав, як це було, і на майбутнє не бажаю, щоб мене чи мою дитину покусав собака”, – повідомив чоловік.

Також він сказав, що не мав наміру вбивати тварину, а лише хотів її налякати, бо вона зайшла на територію його господарства. Обвинувачений додав, що здійснив із гвинтівки один постріл у собаку, який став для тварини смертельним. Він пояснив, що його малолітня дитина боїться сама виходити на вулицю, оскільки має фобію до собак.

Шевченківський районний суд Чернівців визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.299 Кримінального кодексу України (“Жорстоке поводження із тваринами”) та призначив йому покарання за цієї статтею у вигляді двох років обмеження волі.

Водночас суд на підставі ст. 75 і ст. 76 ККУ звільнив чоловіка від відбування призначеного покарання з умовою, якщо він протягом одного року не вчинить нового злочину й виконуватиме всі покладені на нього судові обов’язки.

Окрім того, суд частково задовольнив цивільний позов потерпілої та вирішив стягнути з обвинуваченого на її користь завдану матеріальну шкоду в розмірі 9 тис грн.

Суддя зазначила, що вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 10 днів з дня його оприлюднення.

Реклама

Залишити коментар