Народному депутату п’яти скликань повідомлено про підозру у привласненні 1,1 млрд грн – прокуратура

Раніше у межах цього кримінального провадження було повідомлено про підозру й іншим особам.

Київська прокуратура повідомила про підозру у привласненні 1,1 млрд гривень “Укрсиббанку” екснардепу Верховної Ради. За повідомленням пресслужби прокуратури, нардеп 4-8-го скликань протягом 2008-2018 рр. діяв як організатор злочину за попередньою змовою із посадовими особами групи компаній “АІС”. Шляхом шахрайства заволодів коштами, отриманими в “Укрсиббанку” на підставі кредитних договорів.

“За результатами слідства, колишньому народному депутату оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, та за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 358 КК України (підроблення офіційного документа, що видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, і який надає права або звільняє від обов’язків з метою використання їх як підроблювачем, так і іншими особами, за попередньою змовою групою осіб)”, – йдеться в офіційному повідомленні.

У повідомленні прокуратури не вказано прізвища затриманого. Та, за інформацією ІА “Інтерфакс-Україна”, йдеться про екснардепа Дмитра Святоша з групи “Відродження”.

У прокуратурі також нагадали, що раніше у межах цього кримінального провадження повідомлено про підозру гендиректору корпорації “АІС”, топменеджерам ПП “Імпульс-В” (директору та засновнику) у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 КК України – пособництво в заволодінні чужим майном за допомогою шахрайства, вчиненому групою осіб за попередньою змовою в особливо великих розмірах.

Реклама

Залишити коментар