До кінця року у Чернівецькій області заборонений вилов струмкової форелі

Про це повідомляє Чернівецький рибоохоронний патруль.

У період з 10 жовтня по 31 грудня 2019 року у водоймах Чернівецької області оголошено осінньо-зимову нерестову заборону на вилов струмкової форелі.
В цей період на рекомендованих науковими і природоохоронними установами ділянках річок та їх притоках заборонено добування водних біоресурсів. А саме: р. Прут – від мосту Глиниця – Дубівці Кіцманського району Чернівецької області вверх по течії басейна; р. Сірет – від мосту с. Черепківці Глибоцького району Чернівецької області вверх по течії та річках Черемош, Сучава і Путила з усіма їх притоками.
Протягом нерестового періоду у перелічених водних об’єктах та в прибережних захисних смугах заборонено проводити днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію, піщано-гравійної суміші та трелювання лісу, організовувати змагання.
За порушення правил рибальства під час нересту передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Сума штрафів становить від 34 до 170 грн, за грубе порушення – від 340 до 680 грн. Крім цього, порушнику нараховується 340 грн збитків за кожний виловлений екз. форелі.

Реклама

Залишити коментар