Конгрес США зобов’язав Пентагон і Білий дім надати документи про військову допомогу Україні

Демократи Палати представників Конгресу США запросили у Пентагону і адміністрації Білого дому документи, пов’язані з виділенням військової допомоги Україні.

Про це повідомляє Reuters.

Відповідний запит члени Палати представників направили в рамках розслідування про імпічмент президенту США Дональду Трампу. Зокрема, були запитані документи, пов’язані з рішенням Трампа заблокувати виділення військової допомоги Україні.

Документи повинні бути надані до 15 жовтня.

У США триває скандал щодо ймовірного тиску Трампа на Зеленського.

На початку вересня 2019-го інформатор з Білого дому подав скаргу до Конгресу, у якій йшлося, що Трамп під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським у липні 2019-го нібито вимагав відновити розслідування у справі компанії Burisma, у раді директорів якої працював Гантер Байден, син конкурента Трампа на виборах 2020, демократа Джо Байдена.

У Конгресі США почали розслідування щодо можливих спроб Трампа та його адвоката Рудольфа Джуліані тиснути на українську владу.

24 вересня у Палаті представників США запустили процедуру імпічменту Трампу. Трамп визнав, що під час бесіди із Зеленським згадував про Байдена, але запевняє, що не тиснув на президента України.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму липневої розмови Трампа і Зеленського. У ній Трамп просить Зеленського «зробити йому послугу» і «розібратися зі справою», на що Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде «стовідсотково його людиною».

Реклама

Залишити коментар