Трамп назвав причину блокування військової допомоги Україні – подробиці

Він розблокував військову допомогу Україні тільки через прохання американського сенатора-республіканця Роба Портмана від штату Огайо та інших законодавців.

Під час пресконференції президента США Дональда Трампа та президента Фінляндії Саулі Нііністьо в Білому домі американський лідер заявив, що заблокував військову допомогу Україні через високу корупцію. Про таке повідомляє “НВ“.

“В Україні до нього (Володимира Зеленського – ред.) була колосальна корупція, більша, ніж у будь-якій іншій країні світу. Фактично вона вважалася однією з найбільш корумпованих країн у світі. Мені не хотілося давати гроші країні, яка настільки корумпована”, – наголосив чільник Білого дому.

За його словами, він розблокував військову допомогу Україні тільки через прохання американського сенатора-республіканця Роба Портмана від штату Огайо та інших законодавців.

“Роб Портман зателефонував мені й сказав: “Будь ласка, розблокуйте гроші”. Це було єдиною причиною. Я дав гроші, тому що про це попросили Роб Портман і інші законодавці”, – підкреслив Трамп.

Він додав, що європейські країни “повинні платити більше в якості допомоги Україні”.

“Я ненавиджу, коли (США) є єдиною країною, яка дає гроші”, – сказав Трамп.

Реклама

Залишити коментар