Арсеній Яценюк звернувся до Володимира Зеленського: нічого про Україну без України. Це має бути вашим пріоритетом

Арсеній Яценюк закликав президента України Володимира Зеленського “не потрапляти в російську пастку з усіма цими різноманітними формулами та російською інтерпретацією Мінських домовленостей”.

“Формули зазвичай застосовують в хімії, але не в політиці. Рішення – ось що потрібно для політиків та реальної політики”, – заявив лідер “Народного фронту”, прем’єр-міністр України 2014-2016 років, виступаючи на Варшавському безпековому форумі в четвер, 3 жовтня.

Він зазначив, що є кілька інтерпретацій так званого Мінського процесу, але безсумнівно є кілька ключових передумов для того, аби провести вільні, чесні й демократичні місцеві вибори в Донецьку й Луганську. “І ключова передумова – позбутися російських військ, які базуються в Донецьку і Луганську. Ключова передумова – повернути контроль над українсько-російським кордоном. Адже сьогодні дехто намагається дискутувати над умовами вільних і чесних виборів в Донецьку і Луганську. Я не уявляю, як можна провести вільні й чесні вибори під дулами російських автоматів”, – підкреслив він.

“Без сумніву, Мінські домовленості – не найкращі. Але на порядку денному більше нічого немає”, – наголосив Арсеній Яценюк.

На його думку, в президента є дві ключові цілі: перша – відновити територіальну цілісність України, повернути Донецьк, Луганськ і Крим; друга – зміцнити українську економіку та забезпечити економічне зростання.

Він закликав президента України та український уряд “бути дуже стійкими, дуже рішучими і захищати інтереси України”: “Нічого про Україну без України! Це має бути його пріоритетом”.

“Переконаний, що президент повністю розуміє свою відповідальність і зробить все можливе, щоб захистити Україну, щоб захистити клятву, яку він дав кілька місяців тому”, – наголосив лідер “Народного фронту”.

Звертаючись до учасників форуму, він зазначив, що найкращий спосіб посилити безпеку – це зміцнити наш оборонний потенціал. “Я тут, аби захистити справу України, захистити мою країну, те, що було зроблено в Україні. Захищати минуле і боротися за майбутнє України”, – наголосив Арсеній Яценюк.

Реклама

Залишити коментар