УПЦ МП закликала Зеленського звільнити Павлюка з посади в.о. голови ОДА

Чернівецько-Буковинська єпархія колишньої УПЦ МП закликала президента України Володимира Зеленського звільнити Михайла Павлюка, який зараз виконує обов’язки голови Чернівецької обласної державної адміністрації.

Про це йдеться у відповідному зверненні Консисторії єпархії, яка оприлюднена у Facebook-дописі.

Так, представники церкви звинувачують Павлюка у “розпалюванні релігійних конфліктів між вірянами ПЦУ та УПЦ МП”.

Водночас у своєму зверненні представники єпархії особливо акцентують на тому, що Михайло Павлюк є членом команди колишнього президента України Петра Порошенка.

“Так, з кінця минулого року в нашій області почали захоплювати храми УПЦ прихильники ПЦУ. Проти волі релігійних громад УПЦ їх статути перереєстровувались до ПЦУ і вірян УПЦ вигнали з храмів в які вони роками ходили. Перереєстрація статутів здійснювалась за особистого підпису Розпорядження в.о. голови ЧОДА Павлюка М.В. Як наслідок, такі дії в.о. голови викликали релігійні конфлікти і порушили мир в селах Глибоцького, Сторожинецького, Новоселицького, Вижницького, Заставнівського районів. В деяких селах вже більше півроку продовжується цілодобове молитовне стояння вірян в храмах, щоб їх не захопили прихильники ПЦУ”, – йдеться у зверненні до Зеленського.

“Наші релігійні громади залишились вірними УПЦ і відмовились переходити у новостворену релігійну організацію ПЦУ і зараз змушені задовольняти свої релігійні потреби у палатках, приміщеннях магазинів, будувати нові храми тощо. Такого не повинно бути у демократичній державі”, – йдеться у дописі.

“Шановний Володимире Олександровичу, від імені всіх вірян УПЦ в Чернівецькій області, яка є найбільшою за чисельністю релігійною деномінацією в області, просимо Вас змінити в.о. голови Чернівецької ОДА Павлюка Михайла Вікторовича, члена команди колишнього президента, який на даний момент намагається будь якими способами залишитись на своїй посаді”, – повідомили в єпархії.

Реклама

  • Президенту нема часу займатись дурницями і мирити вірян. Ми всі українці! Ми всі віримо в ЄДИНОГО БОГА, хоч православні, хоч католики-іудеї-мусульмани-… А Павлюк працює і доволі непогано. Йому треба допомагати, а не “совати палиці в колеса”!

Залишити коментар