У Чернівецькій області з жовтня можна ловити раків

З 1 жовтня 2019 року знято заборону на любительський вилов раків у водоймах Чернівецької області та Дністровському водосховищі в межах Чернівецької, Тернопільської, Вінницької і Хмельницької областей.

Про це повідомляє Чернівецький рибоохоронний патруль.  Основною метою заборони було захистити членистоногих у період другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі, оскільки скидали свій старий панцирний покрив.

Чернівецький рибоохоронний патруль нагадує: одній особі за добу можна впіймати 30 екземплярів раків на водоймах загального користування та 50 екземплярів – на водоймах, де впроваджене платне рибальство.

Також допускається ручне збирання раків та лов за допомогою раколовки діаметром, не більше 70 см і вічком, не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою – не більше п’яти снастей на ловця.

Забороняється лов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу і раніше години до сходу сонця) із застосуванням підсвічування. Крім того, мінімальний розмір, дозволений для вилову, становить не менше, ніж 10 см.

Вилов цих мешканців забороненими знаряддями лову або з перевищенням добової норми карається накладенням штрафу від 340 до 680 грн. Крім того, порушнику додатково доведеться сплатити завдані збитки – 25,5 грн за кожний незаконно виловлений екземпляр рака, незалежно від його розміру.

Реклама

Залишити коментар