Лукашенко: Білорусь готова допомогти у відновленні Донбасу та взяти під контроль українсько-російський кордон

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна готова взяти участь у відновленні інфраструктури Донбасу, ввести туди миротворців, а також взяти під контроль неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.

Про це повідомляє «РБК-Україна».

За його словами, Білорусь зацікавлена в мирі та стабільності на території України.

«Я не раз говорив, що Білорусь зацікавлена в міцному мирі і стабільності у наших українських друзів. Ця позиція базується не тільки на платформі добросусідства. Нинішній конфлікт на сході України — це біль в серцях білорусів. Наш біль», — заявив Лукашенко.

Він також додав, що Білорусь продовжить робити все від неї залежне для досягнення миру в Україні. Зокрема, забезпечувати роботу Тристоронньої контактної групи по врегулюванні ситуації на Донбасі у Мінську та надавати гуманітарну допомогу.

Крім того, Лукашенко заявив про готовність ввести миротворців і взяти під контроль ділянку україно-російського кордону за умови згоди сторін.

«Якщо ви хочете, щоб ми закрили 400 кілометрів кордону між Україною і Росією, яка зараз не контролюється владою України, ми закриємо цей кордон. Хоч для мене це велика проблема вплутуватися в цей конфлікт, але ми готові ввести туди миротворців, прикордонників, війська, як хочете», — сказав Лукашенко.

Реклама

Залишити коментар