Щоб угамувати Росію, треба її знищити: “рецепт” посла України в Сербії

РФ у її нинішніх кордонах і з нинішніми ресурсами не здатна стати цивілізованою державою, вважає дипломат.

Дезінтеграція Росії повинна стати стратегічною політикою міжнародної спільноти. Це засвідчують понад п’ять років війни Росії проти України і решти демократичного світу. Про це у своєму блозі на “Цензор.НЕТ” написав посол України у Сербії Олександр Александрович.

“Наші дії повинні стати наступальними і мати за свідому кінцеву мету розпад Російської Федерації”, – написа Александрович. Він вважає, що від цього рішення переважна більшість країн лише виграє.

Серед аргументів на користь цієї пропозиції посол зазначив, зокрема, такі:

  • Вперше після закінчення Другої світової війни було силоміць змінено кордони суверенної держави під прикриттям псевдореферендуму і під приводом “захисту прав національних меншин” та “історичної справедливості”. За цією логікою можна виправдати будь-які наступні анексії з боку будь-якого агресора. Жодна країна світу не може тепер почуватися в безпеці, якщо первісний винуватець не буде покараний.
  • Напад РФ на без’ядерну Україну серйозно підірвав режими нерозповсюдження ЗМЗ, заохочуючи інші країни не позбуватися або набувати зброю масового знищення. Випадки з КНДР та Іраном можуть бути лише першими “ластівками”.
  • Москва створює спалахи нестабільності і насильства по всьому світу: по периметру своїх кордонів, в Сирії та Лівії, Венесуелі, на Балканах, на корейському півострові, в африканських державах.
  • Кремль прямо причетний до військового управління і забезпечення своїх збройних сил та найманців на Донбасі. Існують докази його залучення до створення і підтримки ІДІЛ, озброєння Талібану, Хамасу, Хезболли. Збиття малайзійського літака та інші вбивства ГРУ в Європі свідчать про зухвалий державний тероризм РФ.
  • На окупованих українських територіях російська адміністрація вчиняє вбивства, тортури, масові депортації українців і кримських татар. У Сирії РФ бомбардує цивільне населення, викликаючи нові хвилі міграції до ЄС.
  • Гібридні методи Москви спрямовані на розвал Європейського Союзу і НАТО, поширюють політичну корупцію та підтримують організовану злочинність.
  • Москва почала напряму втручатися у процеси виборів та референдумів в Україні, США, Великій Британії, Нідерландах, ПАР, Мадагаскарі, Індонезії, Північній Македонії, Молдові, поширюючи пропаганду, дезінформацію та сіючи конфлікти у суспільствах.
  • Технологічна відсталість Росії призводить до все частіших техногенних катастроф на її території, в т.ч. ядерних, а байдужість її керівництва до людського життя – до значних жертв. Світ не може склавши руки чекати чергового апокаліпсису, оскільки інциденти носять транскордонний характер.

Спроби цивілізовано домовитися з Москвою заздалегідь невдалі, бо це суперечить експансіоністським установкам режиму незалежно від прізвища президента РФ і безвідносно до ідеології чи форми правління, вважає Александрович.

РФ у її нинішніх кордонах і з нинішніми ресурсами не здатна стати цивілізованою державою, вважає дипломат.

“Натомість Росія, зменшена до розмірів її нинішньої європейської території, позбавлена зброї масового знищення і постійного членства в Раді безпеки ООН, має всі шанси стати відповідальним регіональним гравцем, можливо навіть стати членом ЄС і НАТО, мирно співіснувати зі своїми сусідами”, – аргументував свою думку посол.

Він пропонує ізолювати Росію, запровадивши реальні економічні санкції: персональні санкції проти найвищих керівників із замороженням активів і забороною на в’їзд; обмеження для енергетичного, банківсько-фінансового і військово-технічного секторів, заборона на продаж високих технологій, обвал цін на нафту.

Реклама

Залишити коментар