МЗС Ірану: Атака США або Саудівської Аравії спровокує «повномасштабну» війну

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф попередив, що удар з боку США або Саудівської Аравії призведе до «повномасштабної війни».

Відповідаючи на питання CNN, які будуть наслідки військового удару США або Саудівської Аравії по Ірану, Заріф відповів: «Повномасштабна війна».

«Я роблю дуже серйозну заяву про захист нашої країни. Я роблю дуже серйозну заяву про те, що ми не хочемо вступати у військову конфронтацію», – сказав Заріф, додавши, що військова відповідь призведе до «безлічі жертв».

За словами голови МЗС Ірану, Тегеран сподівається уникнути конфлікту і готовий до переговорів зі своїми регіональними суперниками Саудівською Аравією та Об’єднаними Арабськими Еміратами. Однак він виключив переговори з США, поки Вашингтон не скасує всі антиіранські санкції, як було задекларовано в рамках ядерної угоди 2015 року.

Очільник іранської дипломатії знову спростував звинувачення США і Саудівської Аравії в причетності Тегерана до атак на нафтові об’єкти Саудівської Аравії. За словами Заріфа, єменські повстанці, підтримувані Іраном, які взяли на себе відповідальність за напад, нарощують свій військовий потенціал і здатні провести складну операцію.

Однак, за словами Заріфа, він не може надати доказів того, що хусити запустили дрони і крилаті ракети.

Реклама

Залишити коментар