Для оформлення паспортів, пенсій та авто не потрібно буде паперових документів — уряд

Кабінет міністрів схвалив план роботи переходу на електронний документообіг, відповідно до якого для отримання документів, що засвідчують особу, оформлення пенсій та реєстрації автомобілів не потрібно буде надавати документи у паперовій формі.

Відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання 18 серпня, передає прес-служба Кабміну.

«Кабінет Міністрів також схвалив план роботи, який допоможе перевести в електронну форму публічні послуги, запровадить єдині показники ефективності та контролю надання публічних послуг. Спрощення процедур надання та отримання публічних послуг, зокрема, полягатиме у скасуванні інформації у паперовій формі, якщо вона є в електронній формі», — йдеться у повідомленні.

Там зазначають, що паперові документи не потрібно буде надавати при оформленні пенсійного та соціального забезпечення, документів, що посвідчують особу та громадянство України, реєстрацію місця перебування особи.

Також новація уряду застосовуватиметься при оформленні прав на нерухомість, видачі водійських прав, державній реєстрації ФОПів та громадських об’єднань, а також реєстрації транспортних засобів.

Також в уряді запропонували подавати документи у паперовій формі при прийомі на роботу та відмовитися від трудових книжок.

Реклама

Залишити коментар