Україна отримала від РФ 3,5 млн євро компенсації за неякісну нафту

За п’ять місяців АТ “Укртранснафта” отримала від російського ПАТ “Транснефть” 3,5 млн євро за потрапляння неякісної нафти до українського нафтопроводу.

Про це повідомляє пресслужба АТ на своїй сторінці у Facebook.

“З травня по вересень АТ “Укртранснафта” отримало 3,5 млн євро від ПАТ “Транснефть” за резервування потужностей нафтотранспортної системи у зв’язку з потраплянням до української ділянки нафтопроводу “Дружба” нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук”, – йдеться у повідомленні.

Проте, у пресслужбі повідомили, що цієї суми недостатньо, оскільки “Транснефть” продовжує резервувати потужності “Укртранснафти”.

“Розмір платежів визначається в рамках діючих договірних відносин і залежить від залишку обсягів неякісної російської нафти в нафтотранспортній системі України станом на перше число кожного місяця, під які російська нафтотранспортна компанія резервує потужності “Укртранснафти”, – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, 25 квітня 2019 року “Укртранснафта” вимушено призупинила роботу української ділянки нафтопроводу “Дружба” через відмову прийому російської сировини із підвищеним вмістом хлорорганіки на приймально-здавальній дільниці “Будковце” (Словаччина) та через відсутність вільних резервуарів на приймально-здавальній дільниці нафти “Фенешлітке” (Угорщина).
Відновити транзит російської нафти до країн Євросоюзу “Укртранснафті” вдалося 11 травня після підтвердження європейською стороною готовності приймати сировину.

Реклама

Залишити коментар