Телеканал «112 Україна» може припинити мовлення найближчим часом — юрист каналу

Шостий апеляційний суд Києва відмовив телеканалу «112 Україна» у скарзі на рішення Окружного адміністративного суду Києва, який дозволив Національній раді з питань телерадіомовлення ухвалювати рішення щодо позбавлення ліцензії на мовлення телеканалу. Тепер за рішенням регулятора канал можуть відключити найближчим часом.

Про це йдеться на сайті «112 Україна».

«Рішення набуває чинності. Ми будемо використовувати всі засоби захисту, передбачені законом, але рішення вже буде діяти таким чином, як задумано регулятором, а саме — буде розглянуто питання продовження ліцензії та буде відмовлено», — зазначив юрист телеканалу Василь Сметана.

На телеканалі очікують, що питання про позбавлення ліцензії Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розгляне на найближчих засіданнях. Юрист переконаний, що регулятор відмовить «112 Україна» у продовженні ліцензії.

Сметана також заявив, що на суддів чинився тиск і вони отримували вказівки по справі телеканалу.

У вересні 2018 року термін ліцензії телеканалу «112 Україна» закінчився. Нацрада з питань телерадіомовлення в 60-денний термін не розглянула це питання. На телеканалі вважають, що це потрібно для того, щоб термін дії ліцензій закінчився в день відмови в її продовженні. Юристи каналу подали до суду за фактом «неправомірної бездіяльності» регулятора.

Реклама

Залишити коментар