Офіс пацієнта: в МОЗ анонсували створення нової структури

Міністерство охорони здоров’я України планує створити Офіс пацієнта, за допомогою якого здійснюватиметься комунікація пацієнтів із міністерством, повідомила міністр Зоряна Скалецька, передає Інтерфакс-Україна.

“Ми створюємо Офіс пацієнта, діяльність якого буде пов’язана з тим, щоб усі звернення, всі комунікації здійснювалися не через вулицю, дзвінки, а через один структурований інструмент, точку входу. Офіс пацієнта очолить міністр. Також у ньому буде секретаріат, який організовуватиме його роботу. Це буде та точка комунікації, з якої потім виходитимуть усі необхідні для пацієнтів рішення, системні зміни”, – сказала вона під час онлайн-зустрічі в понеділок.

За словами Скалецької, пріоритетом роботи міністерства також буде безпека пацієнта, захист його прав.

“Безпека пацієнта – це коли є права й вони реалізуються. Безпека пацієнта забезпечується організацією, коли в межах лікарні створено всі управлінські умови, коли лікарі дотримуються всіх вимог. Тобто безпека пацієнта – це дотримання всіх стандартів і протоколів у системі. Це внутрішні організаційні питання і також це створення загалом у країні правил”, – сказала вона.

Крім того, міністр зазначила, що є перелік прав, яким приділятиметься особлива увага. Йдеться, зокрема, про право на превентивність захворюваності, доступність медичної допомоги та інші.

Реклама

Залишити коментар