Зеленський: Маємо завершити війну дипломатичним шляхом

Виступаючи на форумі YES, Зеленський наголосив на необхідності закінчити війну за допомогою дипломатії, закликав Захід не знімати санкції з РФ і анонсував зустріч з Трампом.

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи у п’ятницю, 13 вересня, на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у Києві, наголосив, що необхідно завершити війну на Донбасі і повернути всі українські території дипломатичним шляхом.

“Ті, хто відважно захищає Україну, повинні повернутися переможцями. Ми маємо завершити війну і повернути свої території. Але я неодноразово говорив, що єдиний шлях до цього – дипломатія”, – заявив Зеленський, цитує агенція “Інтерфакс-Україна“.

При цьому Зеленський закликав зарубіжних партнерів не змінювати позицію щодо санкцій щодо Російської Федерації за агресію проти України та окупацію частини її території, оскільки санкції є дієвим засобом дипломатії.

“Санкції – це потужна та дієва зброя дипломатії. Я не втомлююся повторювати всім нашим світовим партнерам, які нам допомагають, спасибі їм, але іноді вони думають про зняття санкцій: “Ви втрачаєте гроші, серйозно? Але вибачте, ми втрачаємо людей”, – зазначив Зеленський.

Реклама

Залишити коментар