У 2020 році розпочнуться зміни в амбулаторній та стаціонарній медичній допомозі – міністр

 Трансформація системи фінансування охорони здоров’я на вторинному (амбулаторна) і третинному (стаціонарна) рівнях розпочнеться у 2020 році, точна дата залежатиме від бюджету, повідомила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

“Наступного року зміни на вторинці та третинці точно будуть. А далі дивитимемося, наскільки добре комунікуватимемо з місцевою владою, щоб не було неготовності з боку НСЗУ, місцевої влади та пацієнтів. Наступного року точно будуть зміни”, – сказала вона журналістам у Києві в п’ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Скалецька зазначила, що наразі “потрібно провести роботу з регіонами, щоб точно розуміти ситуацію там і щоб, якщо потрібно, – допомогти законодавчими інструментами”.

У свою чергу глава Національної служби здоров’я України (НСЗУ) Олег Петренко зазначив, що підготовлений Міністерством охорони здоров’я і НСЗУ проект бюджету передбачає старт реформ вторинного і третинного рівня з 1 квітня 2020 року.

“Проект бюджету готовий і поданий до Мінфіну”, – сказав він.

Петренко зазначив, що програма державних медгарантій “залежатиме від того, який бюджет буде виділено”.

“Там є певний діапазон чисел. Ми просимо максимум, щоб у перший рік трансформації було достатньо коштів, щоб система працювала, і щоб був швидкий рух уперед”, – сказав він.

Як повідомлялося, раніше зміни фінансування медичної третинного рівня планувалося запустити з 1 січня 2020 року, зміни амбулаторної медичної допомоги планувалися з 1 липня 2019 року.

Реклама

Залишити коментар