У 2019 році контракт з ЗСУ уклали більше 450 буковинців

Від початку року військовими комісаріатами Чернівецької області відібрано на службу за контрактом більше 450 кандидатів, 46 з яких жінки. Буковинцям пропонується широкий вибір військових  спеціальностей та можливість проходити військову службу як на бойових посадах, так і небойових в тих же бойових бригадах.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецького облвійськкомату.

Серед затребуваних на даний час спеціальностей є багато таких,що споріднені з цивільними, як то водії, фінансисти, медики тощо. Сьогодні основними військовими частинами, в яких бажають проходити військову службу мешканці краю – є ті, які дислокуються в нашій області, або поблизу. Це підрозділи 10 окремої гірсько-
штурмової бригади, Десантно-штурмових військ та Закарпатська 128 окрема гірсько-штурмова бригада, в яких, грошове забезпечення є вищим ніж в інших у зв’язку із специфікою виконання завдань.

На сьогоднішній день ЗСУ пропонують сприятливі та вигідні умови працевлаштування для громадян, які є патріотами своєї країни. Звичайно, перш за все – це повага від суспільства. Не менш важливим фактором є високе грошове забезпечення.

Умови проходження військової служби стабільно покращуються. Протягом року грошове забезпечення зросло в середньому на 30%. 12 вересня в Генеральному штабі повідомили про наміри впровадження нової системи грошового забезпечення, згідно якої військовослужбовці будуть отримувати від 20 000 до 60 000 грн.

Так, військовослужбовець першого року служби в гірсько-штурмових, десантно-штурмових бригадах отримує від 12 000 грн. В зоні проведення операції Об’єднаних сил ця сума становить від 18 500 грн. на другій та від 29 000 грн. на першій лінії. В період інтенсивної підготовки перед виходом в ООС виплачується додаткова премія в розмірі 3000 грн. Виплата при укладанні контракту становить від 15 000 до 19 000 грн. залежно від звання, а щорічні виплати на оздоровлення і вирішення соціально- побутових питань – від 12000 грн.

Разом з тим військові забезпечуються речовим майном, безкоштовним медичним обслуговуванням,
в тому числі пільговим курортно-санаторним оздоровленням, безкоштовним харчуванням. Їм надається
можливість безкоштовного проживання в гуртожитках, або отримання компенсації за піднайом житла.

Під час проходження служби військовослужбовці мають можливість кар’єрного зростання, здобуття вищої освіти за державний рахунок, вивчення іноземної мови, а також участі в міжнародних миротворчих місіях. Учасникам бойових дій та їх родинам надається ряд додаткових пільг.

Обирати службу в бойових частинах, зокрема тих, що готуються до виходу в зону ООС – означає
підтримати своїх, бійців, які вже тривалий час виконують завдання на сході. Саме на цьому наголошує
військовий комісар Чернівецького ОВК полковник Віталій Чурай.

Більше інформації щодо служби за контрактом отримайте в Чернівецькому обласному військовому комісаріаті за адресою: м. Чернівці, вул. Кобилянської, 32, або у військових комісаріатах за місцем перебування на військовому обліку.

Телефони: 0509480349, (0372) 524349

Реклама

Залишити коментар